Автор Тема: От къде да си намерим скарпини?  (Прочетена 42954 пъти)

nin4eto

• Гост
От къде да си намерим скарпини?
« -: 10 април , 2011, 09:33:08 pm »
Преди мноооого години съм танцувала със скрапини и ми бяха много удобни, но ги върнах на ансамбъла и сега когато вече  отново танцувам в Чанове Стара Загора ми се иска да си намеря същите удобни обувки. Сигурно някой знае, а и четох в нета, че се изработват по поръчка. Някой ще даде ли повече инфо по въпроса? Със сигурност  в групата в която съм  и други ще искат, но трябва да проучим въпроса, затова започвам от тук. Хайде приятели, който знае да споделя.

Неактивен Надежда

• Пристрастен
  • Публикации: 301
    • Facebook Profile
Re: От къде да си намерим скарпини?
« Отговор #1 -: 10 април , 2011, 09:48:17 pm »
Имахме тема за скарпините едно време, ама нещо не мога да я открия. Ако някой от администраторите я знае къде е... Пък ако я няма, който знае нещо по въпроса, ще сподели пак. Тъкмо информацията ще е по-актуална ;)
bg-mamma.com" border="0

Неактивен Ванката

• Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Публикации: 643
    • Facebook Profile
« Отговор #2 -: 10 април , 2011, 10:02:29 pm »
Имаше такава тема, ама вече я няма.
Последно четох на друго място за скарпини и ще ви споделя каквото четох. В с. Бистрица и в Пловдив, ама сигурно и другаде има. И на двете места работели по заявка и нямало налични бройки за проба. Бистрица изработка за 5 дни-50лв номерата били стандартни. Пловдив изработка до 10 дни-35лв, принципно номерата си отговаряли, но който носел междинка по-добре да си вземал по-малкия, предлагали вариант заменка.
 Повече информация вероятно ще даде някой друг, защото в последно време дочувам нещо за поръчка на скарпини :) От мен толкова по линията чул-недочул, чел-недочел ;) :)
Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз.

Неактивен Боряна

• Пристрастен
  • Публикации: 456
    • Facebook Profile
« Отговор #3 -: 10 април , 2011, 10:12:33 pm »
Нинчето,

За скАРпини имаш няколко варианта:
- Гришко (в Руския културен център на "Шипка") - http://grishko-bg.com/ - имат и онлайн магазин. Цена: 120 лева.
- Балетен маг-н Интерданс, който преди беше на Коста Лулчев (зад Плиска) и сега се премести на ул. Гургулят, в частта й малко преди Цар Асен: http://www.ballet-shopping.com/  Цена: 86 лв (сега са на промоция, иначе са 106 лв)
- Бистрица: ул. Бистришка четворка 5,  02-992-20-80, ‎0882607908 - с предварително обаждане. Цена: ок. 50 лв
- Пловдив - 0898 522962 - Жоро; но няма как да се мери - директно се поръчва за изработка;
- Весика, Кюстендил - http://obuvki-vesika.com/narodni_tanci.php - аз имам техни обувки с тази подметка, на която правят скарпините и е удобна...

Намерила съм и един телефон за доставка на място с номера за мерене, ама не ми вдъхва доверие много...

Ние се организираме големичка група за нови скарпини, така че, ако искаш, се включи в нашето ходене до Бистрица.
« Последна редакция: 11 април , 2011, 01:50:40 pm от Боряна »
Като свирят ръченица, ще играеш ръченица!!!

Неактивен Ванката

• Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Публикации: 643
    • Facebook Profile
« Отговор #4 -: 10 април , 2011, 10:16:02 pm »
Боряна, жената е от Стара Загора. :)
Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз.

Неактивен Боряна

• Пристрастен
    • Facebook Profile
« Отговор #5 -: 10 април , 2011, 10:18:19 pm »
Ванка, 2 от възможностите може онлайн поръчка (Гришко и Интерданс), а Пловдив ще го допълня :) Освен това, информацията е за всички, които биха имали нужда и искали ;)

nin4eto

• Гост
« Отговор #6 -: 10 април , 2011, 10:31:58 pm »
Благодаря на всички за отзивчивостта, страхотни сте, ще чакам повече инфо за Пловдив, да дадем обща поръчка. Дано са и качествени!!!

Неактивен Инка

• Абсолютен маниак
  • Публикации: 644
« Отговор #7 -: 11 април , 2011, 07:54:23 am »
Ние в Русе намерихме един майстор, който прави обувки по поръчка. Събрахме се групичка и той дойде в залата, взе индивидуална мярка на всеки и до няколко седмици ще са ни готови чипичките  :D Цената им е 55 лв. Ясно ми е, че си на другия край на България, но идеята ми беше, че ако поразпиташ може да се окаже, че в Стара Загора има майстор, който работи така.
"И танците на българите бяха като тях самите, като планините им, като вятъра, който свежда вековните им гори: шеметни, необуздани..."
"Дъщерята на Калояна", Фани Попова-Мутафова

Неактивен vesbest

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 12
  • Хайде на хорото!!

Неактивен dida67

• Често посещаващ
  • **
  • Публикации: 97
« Отговор #9 -: 11 април , 2011, 08:29:20 am »
А за Бургас скарпини по поръчка се правят от един обущар, който работи на ул. "Болярска". Това е уличка, състояща се само от една пресечка, така че лесно е да се намери. Някъде 50-55 лв. бяха.
« Последна редакция: 11 април , 2011, 08:32:25 am от dida67 »
от как се помня, все ми се играе

Неактивен kate

• Закрастен
  • Публикации: 183
« Отговор #10 -: 11 април , 2011, 09:44:31 am »
Много навреме ми дойде тази тема. :)  Щях да се разходя до "Плиска" абсолютно излишно  :D
Боряна, благодаря за изчерпателната информация! :)

Мисля си, че не е лоша идея да се сподели и опит (кой от кои скарпини е най-доволен). Аз лично играя с едни от Гришко и съм доста доволна, но ако някой реши да поръчва онлайн е добре да се знае, че като размер са с около едни номер по-големи от стандартната българска номерация.

Неактивен Боряна

• Пристрастен
    • Facebook Profile
« Отговор #11 -: 11 април , 2011, 10:08:50 am »
Аз съм играла с български от Бистрица, с тези от Интерданс и с едни, които са си просто обувки, български, но са с вид и подметка точно като скарпини. 120 лв за тези от Гришко ми се струват доста пари, като знам какава съм хала и как ги унищожавам - затова не съм ги пробвала ;D ... Най-удобни ми бяха бистришките, но пък другите са по-красиви... :) най-вече е въпрос на стъпало - затова по-добре да се пробва. И най-добре е на обущар - да ти вземат мярка и да ти направят... Поне така мисля, ама това е по-сложна организация и не на всеки му се занимава...

П.С> В първия ми пост с контактите добавих още една фирма от Кюстендил, която бях забравила.
« Последна редакция: 11 април , 2011, 10:23:44 am от Боряна »

Неактивен ilia_kab

• Пристрастен
  • Публикации: 325
  • Рипни Калинке, да тропниме!
    • Моя Феисбук профил
« Отговор #12 -: 11 април , 2011, 11:31:43 am »
Скарпини правят и в Пещера.  Аз играя с такива и съм доволен. Човека праща мостра по куриер и ако си избереш модел поръчваш номер и след 4-5 дни ги получавах. Само трябва да знаете, че мъжките репетиционни скарпини(с връзки)  при тях се водят обувки за латино танци, а скарпини се водят концертните (с тока). Мъжките са 40 лева, а женските 35.
тел. 0888966744 Симеон Ботев.
Танцувам всичко. Пия само от това за  което се пее в народните песни.

Неактивен mimimi

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #13 -: 11 април , 2011, 02:21:54 pm »
най-добрите скарпини са от Пловдив
с два крака .ляв и десен.

Неактивен Боряна

• Пристрастен
    • Facebook Profile
« Отговор #14 -: 11 април , 2011, 02:25:34 pm »
най-добрите скарпини са от Пловдив

ако знаеш контакти, различни от тези, които съм писала горе, добави ги :)