Ето ме и мен. Чак сега успях да се добера до офиса и понеже Ванката и Адаша се интересуват ще дам максимално изчерпателна информация за басейните в София, които посещавам и компетентните ми коментари и съвети на бивш състезател по плуване.
1. Басейна на МЕИ-то, сега ТУ в Дървеница. Това е басейна с най-добрата вода в София. Първо да уточня, че свободно плуване е допускането в басейна на граждани срещу заплащане в регламентирания за това график (а той се спазва), в останалото време има занятия със студенти.
Графика на свободното плуване е: 7.30-9.30, 10.30-11.30, 12.30-13.30, 14.45-15.45, 17.00-20.00 часа и в събота от 7.30 до 13.30. По принцип е спокойно, само след 18.30 става доста населено. Тук трябва да се има предвид следното: басейна е 50м. и е дълбок 1.80м. по цялата си дължина т.е. трябва да можете да плувате. Може да се наеме инструктор-треньор, но не знам подробности. Еднократния вход е 6лв., ако искате да ползвате само сауна цената е 4лв., а за сауна и плуване 8лв. Има и карти за 8, 12, 20 50 посещения с, които излиза по-евтино.
2. Басейн Спартак. Свободно плуване има през целия ден, а работното време беше: 8.00-20.00, и в събота и неделя от 8.30 до 18.30. По принцип е спокойно, само вечер става по-населено. Тук също трябва да се има предвид следното: басейна е 50м. и е дълбок 1.80м.-2.00м по цялата си дължина т.е. трябва да можете да плувате, но има и 25м. басейн, който е плитък. Може да се наеме инструктор-треньор, но не знам подробности. Еднократния вход е 11лв. лзвате сауна цената е 8лв. Има и карти. Може да се наеме инструктор-треньор, но не знам подробности. Има сауна, фитнес, SPA&Beauty и не знам какво още.
3. Басейн Дианабат-закрит. Свободно плуване има през целия ден, а работното време е: 8.00-20.00. В събота и неделя мисля, че е същото, но не съм 100% сигурен. По принцип е спокойно. Тук също трябва да се има предвид следното: басейна е 50м. и е дълбок 1.80м.-3.00м., т.е. трябва да можете да плувате и водата е по-хладничка. Трябва да се има и едно на ум, че може да има състезание и да не можете да влезете (не се случва много често, но го има и то е обикновено през почивните дни и тогава вадят график). Може да се наеме инструктор-треньор, но не знам подробности. Еднократния вход е 8лв. Има сауна, фитнес и не знам какво още.
4. Басейн Баня Мадара. Свободно плуване има през целия ден, но на график, който не помня и работното време също не помня защото го ползвам само лятото. По принцип е много натоварен от детски групи, а вечер не мога да кажа как е. Басейна е 25м. и не е дълбок. За инструктор-треньор, не знам подробности. Еднократния вход беше 6лв. Има сауна, фитнес и не знам какво още. Този басейн е ценен с това, че работи през месец август, когато всички останали затварят за ремонти и отпуски.
5. Басейн в хотел Родина. Това е е спортния център на хотела, а работното време е от 7.00 или 8.00 до 20.00, като в понеделник не работи. Не е много натоварен. Басейна е 25м., не е дълбок и няма коридори. Има фитнес инструктор, по плуване не знам. Еднократния вход е 10лв., но в него е включено басейн, сауна и фитнес. Има сауна, фитнес, солариум и т.н. Тук е изгодна картата за 7 поредни посещения на цена 40лв., която не е поименна и съвсем официално можете да ползвате с някой друг. Този басейн също работи през месец август.
6. Басейн в спортен център Light, кв. “Мусагеница”. Работното време е от 7.00 до 22.00. Натоварването е различно. Басейна е 23м., не е дълбок и е с 3 коридора - малък. Има фитнес инструктори и треньори по плуване, но цени не знам. Еднократния вход е 7лв., а от 12.00 до 16.00 е 6лв. Има сауна, фитнес, солариум, джакузи, масаж и т.н. За карти не помня, но сигурно има. Този басейн също работи през част от месец август.
Ами това е. Хайде на плуване.