Автор Тема: Театри, концерти и други културни мероприятия.  (Прочетена 30002 пъти)

Неактивен Инка

• Абсолютен маниак
  • Публикации: 644
Re: Театри, концерти и други културни мероприятия.
« Отговор #30 -: 24 февруари , 2011, 10:10:44 pm »
Съгласна съм, че като цяло песните не бяха нищо особено. Но то досега освен Вода, друга наистина стойностна песен, която да ни представя, не е имало. Някъде днес прочетох, че е ясно, че няма да спечелим, но поне да не се излагаме малко. Тая Поли поне има глас, песента е с по-различно звучене, но си права, че не е подходяща за конкурса.
"И танците на българите бяха като тях самите, като планините им, като вятъра, който свежда вековните им гори: шеметни, необуздани..."
"Дъщерята на Калояна", Фани Попова-Мутафова

Неактивен миленка

• Администратор
  • Закрастен
  • Публикации: 238
Кукери разтърсват Русе за Сирни Заговезни

Фестивал на българските традиции за Сирни Заговезни "Пречистващият огън" ще се състои в Русе и в близкия до него град Мартен в събота и в неделя.
Това съобщи един от организаторите - Мартин Маринов от сдружение "BMST Carnavale", цитиран от БТА. До момента около 30 участници от различни градове в страната са потвърдили, че ще пристигнат в Русе. Още 210 са изявили желание за това, каза Маринов.

Фестивалът предвижда участия на кукерски дружини, атракции със скачащи кокили, стрелба с лък. За доброто настроение ще се грижат музикални състави за народни песни.
В гр. Мартен в събота ще бъде подготвена кладата на обредния огън, като целта е пламъците му да достигат височина от 5-6 метра. Ще бъде изработена и четириметрова кукла, която ще поведе шествието по централната улица "Александровска" в Русе. То ще бъде съпроводено от кукери, перкусии, огнено шоу, акробатични танци и номера.

В неделя фестивалът ще продължи в Мартен с отворени ателиета по стрелба с лък, въртене на огън, изработване на кукерски кукли и конкурс за най-вкусна баница. Горяща стрела, изстреляна от лък, ще запали обредният огън, с което ще постави началото на вечерната програма. В нея ще има кукерски игри, огнени танци и надсвирване.

Източник:News/Dir.bg

Ако имат време и възможност някои от Русенските "чанчета" могат да посетят това интересно събитие  и после да разкажат  :)
« Последна редакция: 28 февруари , 2011, 03:08:11 pm от миленка »

Неактивен sevalmag

• Администратор
  • Абсолютен маниак
  • Публикации: 1019
  • Вече мога да танцувам народни танци, малко!
    • www.chanove.com
« Отговор #32 -: 20 юли , 2011, 11:35:12 pm »
Някой ходиха на спектакли, концерти, постановки, но.........тук никой нищо не споделя!!
Където свършват думите,... започва ТАНЦА !

zlatin_dd

• Гост
« Отговор #33 -: 21 юли , 2011, 10:18:21 am »
Взимаме си забележка  ::) ::)
Спектакъла Албена на Ансамбъл Българе беше страхотен  като замисъл, сценография, хореография и най-вече като изживяване и емоция!!! Силно го препоръчвам на всеки, който го е пропуснал... Бих добавил и определението "различен" от това което познаваме като Българе!
П.П. Най-дейната агитка се бе събрала на случаен принцип в сектор А  :P :P За домашна Ви оставям да гадаете кои ли са били тези сладури  ;)

Неактивен Инка

• Абсолютен маниак
« Отговор #34 -: 26 януари , 2012, 10:07:26 am »
Бяхме на концерт на Ибряма в Русе - събрахме се около десетина човека и отидохме да го гледаме. За съжаление беше организиран в работен ден в 18:30 и явно не много хора имаха възможност да дойдат, защото залата беше наполовина празна. Свири си човека (имаше дори гайдар с него, за когото казаха, че е пра пра пра пра...не знам колко още пра-та - внук на Капитан Петко Войвода), пълни ни душата и накрая един от нас отиде да пита дали може да играем докато свирят - мениджърът казал, че няма проблеми и ние - айде да играем  :D Стана супер, свириха ни Граовско, Шира, Ръченици, Еленино, Дайчово, Пайдушко и т.н. Певицата ни поздрави няколко пъти. Накрая отидохме да се снимаме с Ибряма и оркестъра му, хората ни благадориха, казаха, че искрено са ни радвали. Питаха ни къде играем (ние веднага се показахме гърбовете на тениските) и разказахме набързо историята на клуба. Дори взехме автограф за залата  ::) Беше супер! Сега чакаме ансамбъл Филип Кутев да дойдат, за да отиде ми пак да гледаме!
"И танците на българите бяха като тях самите, като планините им, като вятъра, който свежда вековните им гори: шеметни, необуздани..."

Неактивен sevalmag

• Администратор
  • Абсолютен маниак
    • www.chanove.com
« Отговор #35 -: 27 януари , 2012, 01:18:42 am »
Страхотно изживяване е било ! Искрено ви завиждам и много се радвам, че Инка събуди една  иначе доста приятна и интересна тема. Много хора ходят на много места - споделете с нас изживявания и емоции - така ще ни направите съпричастни и още веднъж ще се забавлявате докато пишете!
Адмирации! :)

Неактивен Ванката

• Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Публикации: 643
    • Facebook Profile
« Отговор #36 -: 27 януари , 2012, 04:52:31 pm »
Айде и аз да пиша малко за впечатленията ми от последните мероприятия на които ходих.
Гледах "Кръщене" на Камен Донев. Да поясня, той не играе там, а е сценарист и режисьор. Има малко и народни танци и музика. Опитал се е да пресъздаде и да осмее някои от типичните българщини по такива празници, даже ако някой е ходил по кръщенета ще припознае някои от героите ;) На места доста се смях. Идеята хич не е лоша, обаче много напън има в цялата постановка. Играе се от година може би, има доста негативни коментари, то май почти няма положителни, но залата беше пълна! На излизане бях доста замислен, опитвах се да разбера постановката, не успях! Обаче измислих друго: Как едно име продава! :)

Друго, което съм гледал скоро е "Операция Шменти-капели". Весело филмче с много истини казани със смях, някои много добри игри на актьорите, замисъла ми хареса. Единственото, което не ми хареса е поредната измишльотина на Въргала да играе неговия си образ на супер тузара и бедния му непознат брат близнак и цялата мистерия около това нещо ми идва в повече.

Това от мен за сега. Скоро като ходя на някъде ще пиша пак! :)
Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз.

Неактивен Инка

• Абсолютен маниак
« Отговор #37 -: 27 януари , 2012, 10:39:04 pm »
Ъ, ние гледахме и Шерлок Холмс: Игра на сенки... Хареса ни  ;D :D

Неактивен aurumoon

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #38 -: 10 февруари , 2012, 01:16:44 am »
Чанове Младост 8 човека са на театър на 21.02. А пък днес излезе предложение за опера така че на 18ти пак ще има културно Чано-събитие :)

Неактивен Инка

• Абсолютен маниак
« Отговор #39 -: 12 февруари , 2012, 02:47:33 pm »
Ние ще ходим на ансамбъл Българе на 23.02 - на спектакъла Албена, а седмицата след това - на концерта на ансамбъл Филип Кутев.  :)

Неактивен sevalmag

• Администратор
  • Абсолютен маниак
    • www.chanove.com
« Отговор #40 -: 12 февруари , 2012, 11:03:23 pm »
Ще чакаме отзиви - какво, как, защо, и т.н.?! Интересно ще е какво изпитахте вие и  да се сравни с това какво са изпитали други като са ги гледали (имам информация, че и двата ансамбъла са гледани от "чанчета" в почти всички градове). ::) :-\