Автор Тема: Театри, концерти и други културни мероприятия.  (Прочетена 30003 пъти)

Emo

• Гост
В клуб ЧАНОВЕ сме се събрали много хора, обединени от любовта към фолклора и народните танци, на различни възрасти, с различни професии, но и с различни интереси.. Отварям тази тема защото мисля, че би било интересно тук да споделяме мнения и впечетления за концерти, театрални и други спектакли, културни мероприятия, минали и предстоящи. Както и да обменяме информация за закупуване на билети и организации за посещения.
Темата е провокирана от това, че вчера най-сетне успях да гледам култовия моноспектакъл на Камен Донев "Възгледите на един учител за НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО" в Сатеричния театър. Не е нещо което може да се разкаже, трябва да се види, не съм се смял така от години. Камен Донев е невероятен - актьор, певец, танцьор, истински феномен. С удоволствие бих го гледал пак и пак, защото казват, че всеки път е различно. Препоръчвам на всеки да го гледа. Билети се намират трудно, трябва да се знае деня в който ги пускат, защото се разграбват за часове.
P.S. Няма такъв смях - със сълзи  :D  :'(  :D  :'(  :D
« Последна редакция: 05 декември , 2009, 11:44:17 am от Emo »

Неактивен Ванката

• Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Публикации: 643
    • Facebook Profile
Re: Театри, концерти и други културни мероприятия.
« Отговор #1 -: 05 декември , 2009, 12:04:59 pm »
Смях, сълзи, смях, сълзи... !!! Истина! Гледаш, гледаш, смееш се, скъсваш се от смях и по едно време се замисляш за живота и се чудиш от къде ти е дошло! :) Който не го е гледал да се опита да си купи билети! Трудна работа! :) Ама все пак човека прави спектакъла и в НДК. Там е по-лесно да се вземат билети! :) На мен ми се иска да го гледам и на малка сцена, ако някой ми купи билет, че не ми се спи пред сатирата! :)
 В момента немога да се сетя за концерт или театрално представление, което да предложа на чанчетата, но принципно обичам да посещавам такива мероприятия и бих се радвал да ги споделям с вас! :)
Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз.

Мими

• Гост
« Отговор #2 -: 05 декември , 2009, 06:56:34 pm »
Емо, много се радвам, че си започнал тази тема. Аз съм от запалените почитатели на посещения на театрални постановки и концерти. Често ми се случва да си купя билет за някакъв концерт след 6 месеца и си чакам кротко датата с приятното усещане, че нещо хубаво предстои  :)
На 1 и 2 април тази година Камен Донев напълни зала 1 на НДК с „Възгледите на един учител за народното творчество”, която се оказа тясна за всички, които искаха да го видят. Аз присъствах едната вечер и мисля, че така както се смях тогава, не ми се беше случвало до този момент. Хрумванията, импровизациите в този спектакъл са уникални! Актъорските умения на Камен – също. Не съм гладала постановката в Сатиричния театър – не се съмнявам, че изживяването ще е неповторимо, но горещо препоръчвам НДК. Тази седмица на 1-ви декември беше поредното представление в зала 1, но за съжаление билетите бяха свършили, когато отидох да купувам, а беше доста преди датата. Надявам се, че напролет ще има отново и тогава ще направим дружно Чановско посещение. А докато дойде пролетта, Сатиричният театър е също вариант.
Сега да споделя какво ми е допаднало в последно време. В театър Сълза и смях -Клюки от Ада, в Народния театър – Слуга на двама господари, в Сатиричния театър – Детектор на лъжата. Има и други, за които ще се сетя като поразгледам театралните афиши и ще споделя.
Намирам идеята да се организираме за общи посещения като много добра. Ако има и други желаещи, аз се присъединявам.

Неактивен Ванката

• Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
    • Facebook Profile
« Отговор #3 -: 05 декември , 2009, 08:47:48 pm »
Аз явно не съм много по изтънчените постановки, ама ще споделя някои, които съм гледал.
 "Ножица-трепач" - много добра! Пак с Камен Донев. Има много импровизации и всяко представление е различно и уникално! Кой е убиецът решава публиката! :) Гледайте го, ако не сте!
 "Колко е важно, да бъдеш сериозен" също ми хареса, макар и отзивите да са различни, но на мен ми допадна.
 Заплюйте ме, ама не съм гледал "Вечеря за тъпаци" :( Чувал съм добри отзиви за "Тестостерон" и "Вражалец". Със сигурност има и още ... :)

juli4ka

• Гост
« Отговор #4 -: 05 декември , 2009, 09:53:40 pm »
Ванка, наистина е голям пропуск от твоя страна, че не си гледал "Вечеря за тъпаци". Честно казано аз там се смях повече отколкото и на Камен Донев. "Още венъж отзад" в Сатиричния театър също е много забавна. За "Вражалец" и аз съм чувала добри отзиви, а и това, че от година не мога да си намеря билети говори само за себе си  :)

Emo

• Гост
« Отговор #5 -: 08 декември , 2009, 12:01:38 am »
"Ножица-трепач", в театъра на Армията, много добра постановка на Ивайло Христов, уникален режисьор, комедийно - криминален сюжет с различен финал. "Много шум за нищо"  в същия театър е също много добра постановка, участва Иван Ласкин.

Неактивен Petar_Simeonov

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #6 -: 02 януари , 2010, 12:54:31 pm »
Здравейте и от мен ;)  Казвам се Петър  и съм от групата на4инаещи , трениращи в училището в Младост.Ако има фенове на театъра, нека пишат, можем да отидем на някое представление заедно :)

chancho82

• Гост
« Отговор #7 -: 02 януари , 2010, 07:43:39 pm »
Aз много обичам театъра.Препоръчвам ти ако можеш да гледаш "Телевизионна комедия" на Камен Донев",страхотна комедия."Спасителят в ръжта" гледах преди време,но го бяха направили малко мудно,а и може би понеже беше премиера,не ми хареса особено играта."12 нощ" обаче ме изненада,не очаквах кой знае какво,но много ми хареса.Аз обаче съм от Русе и няма как да ходя на театър в София,но пък ако има желаещи от Русе ще е супер:)))Ако Чанчетата от Русе някой път дойдем в София може да си направим една групичка за някое представление :)

Неактивен миленка

• Администратор
  • Закрастен
  • Публикации: 238
« Отговор #8 -: 04 януари , 2010, 10:54:11 am »
За съжаление нямам много време да ходя на театър,но когато бях бременна гледах "Дуенде" с Татяна Лолова.Ако обичате моноспектаклите можете да гледате тази уникална жена в това представление.Мисля,че още го играе в "Театър 199". :)

Неактивен Илия

• Бачо
  • Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Публикации: 879
  • Средно напреднал
    • FaceBook Profile
« Отговор #9 -: 26 януари , 2010, 12:41:40 am »
Пиша в тази тема, за да изкажа впечатление от концерта на Ансмбъл Филип Кутев, който посетихме с поне две дузини Чанчета в Неделя вечерта в театър София.
Обявено бе че програмата включва представеното в Москва и някои "класически" пиеси. Не запомних имената на всички. ( Надиграване, Ръченица...  ::) и др.)
Страхотно се впечатлих от акапелното пеене на хор-а на два гласа, от танцовата група, които не играха ами направо трептяха на бързите мелодии  ???
Страхотно зареждащо...
Оркестъра ми напълни душата...и залата се "раздвижи" когато "забиха" Чичовото, Шопската Копаница, Ръченица...

Приканвам всеки един от вас, ако има възможност да посети такъв концерт. Определено си заслужава...

Не видях във Форума вест за това събитие.. можеше и аз да добавя...  :'( не се сетих..
За следващи подобни си взимам бележка...
От нашенското хоро по-хубаво няма!

Неактивен ilia_kab

• Пристрастен
  • Публикации: 325
  • Рипни Калинке, да тропниме!
    • Моя Феисбук профил
« Отговор #10 -: 08 март , 2010, 02:15:34 pm »
Днес видях, че на 15 март от 19.00часа, в Младежкия театър Ансамбъл Филип Кутев ще има концерт. Предполагам, че много от Вас ще се заинтересуват от това.
Танцувам всичко. Пия само от това за  което се пее в народните песни.

Неактивен sevalmag

• Администратор
  • Абсолютен маниак
  • Публикации: 1019
  • Вече мога да танцувам народни танци, малко!
    • www.chanove.com
« Отговор #11 -: 10 март , 2010, 11:58:34 pm »
Вижте и после споделете ! :)
Където свършват думите,... започва ТАНЦА !

Неактивен Илия

• Бачо
  • Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Средно напреднал
    • FaceBook Profile
« Отговор #12 -: 23 март , 2010, 07:50:34 pm »
Ванка все забравям да те питам ти дали ходи на спектакъла Диви Ягоди? Нали за него спечели билет?  :)

Неактивен Ванката

• Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
    • Facebook Profile
« Отговор #13 -: 23 март , 2010, 09:32:35 pm »
Не! Не ходих! :) Ходих другаде по същото време :)

Неактивен Илия

• Бачо
  • Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Средно напреднал
    • FaceBook Profile
« Отговор #14 -: 10 април , 2010, 04:22:28 pm »
Вчера ( 9-ти Април) посетихме спектакъла "Диви Ягоди" на НФА Филип Кутев в театър София!

Първо искам веднага да спомена, че на 14-ти Април 2010г. в Младежки Театър ще се представи отново този спектакъл и то за последен път този сезон!
Не го порпускайте! Няма да съжалявате! Цената на билета е съвсем приемлива и всеки може да си позволи да види това богатство - Ансамбъл Филип Кутев"- събрано на едно място!

Спектакъла е събрал от всичко - танци, пеене, солови изпълнения на оркестрантите, което грантира доброто настроение.

Можете да видите - Каракачански танц, Мълчаното Хоро, Танц в 9/8, Празник в Чеч и др.
 :)

Ето един Рекламен Клип във ВиБокс -
« Последна редакция: 10 април , 2010, 04:33:50 pm от Илия »