Автор Тема: ХорА и Хумор...може да се засрамите, но след като споделите  (Прочетена 10852 пъти)

AniMD

• Гост
Всички, които танцуват хорА( и не само) са ставали свидетели или сами са създавали комични ситуации :-[. Някои от тях се превръщат в легенди.За пример мога да посоча прословутата вече "Венцова стъпка" ;D - създадена под влияние на метеорологичната обстановка във Вонеща вода и включена в теоретичната подготовка на участниците в семинар Чанове 2009 :D 
А сега нещо което се случи скоро на една репетиция.Един от хороигралците влагаше толкова много енергия и старание в научаването на Старо Банско, че размахваше крака във всички посоки :D.Резултата бе, че след няколко посинени колена, никой вече не иска да танцува след него.

Неактивен neli

• Абсолютен маниак
  • Публикации: 540
  • Обичам да танцувам!!!
На вчерашната репетиция,на едно от хората,едно от "чанчетата"много уместно каза да спазваме дистанция :D,за да няма пострадали после,че и ние сме доста енергични танцьори ;) ;D

Неактивен Надежда

• Пристрастен
  • Публикации: 301
    • Facebook Profile
Като прочетох темата, първата асоциация, която направих, е с една публикация на Дачи от блога й (http://www.leeneeann.info/blog/?p=1394), която много ме забавлява, когато я четох. Хвърлете едно око и ще видите, че има доста сложни за постигане "фигури"  :D
bg-mamma.com" border="0

Неактивен Ванката

• Модератор
  • Абсолютен маниак
  • *
  • Публикации: 643
    • Facebook Profile
Хахахахаха, Наде, мойта първа асоциация беше същата ... :) и днеска така и не намерих време да постна един линк към блога на Дачи :) Благодаря ти, че се погрижи :)
« Последна редакция: 30 октомври , 2009, 10:48:38 am от Ventceslav »
Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз.

AniMD

• Гост
Точно тази публикация ме провокира да отворя тази тема и тъй като не знаех чия е, не си позволих да я цитирам.Надявах се автора да публикува тук "постиженията" в хорАта, защото много точно е описал главоболията на начинаещите и страшно се забавлявах докато ги четох. :D
PS:От няколко дни има и ново- пето по ред постижение :)

Неактивен neli

• Абсолютен маниак
  • Публикации: 540
  • Обичам да танцувам!!!
  :D r и моите поздравления за тази публикация :D най-точното описание на това,което се случва в залите :D/немога да спра да се смея/това значи,че сме попаднали на правилното място ;)

Неактивен sevalmag

• Администратор
  • Абсолютен маниак
  • Публикации: 1019
  • Вече мога да танцувам народни танци, малко!
    • www.chanove.com
до къде я докарахте със сложните фигури от публикацията - има ли развитие(синини, контузии,изненади)? :P
Където свършват думите,... започва ТАНЦА !

Неактивен Диди

• Закрастен
  • Публикации: 193
  • Ентусиаст
Моето "най-култово" постижение беше, когато почти си събух анцунга хахаха  ;)
На Цамико в края има една стъпка като маршируване и аз така се бях вживяла, че с десния си крак настъпих левия си крачол, а в същото време вдигнах левия крак... е, ясна ви е картинката... :'( :D
Висок дух и "коленете горе"!

Неактивен aurumoon

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 35
На скоро открих как се вика най-правилно на Шира, след акто се заслушах в групата.

Викането е "Извинявай" или "Съжалявам", и се изпълнява, когато се играе основното движение. Ние много стриктно си изпълнявахме викането на Шира първия месец  :D :D :D

Неактивен sevalmag

• Администратор
  • Абсолютен маниак
  • Публикации: 1019
  • Вече мога да танцувам народни танци, малко!
    • www.chanove.com
почти година тук не се е поствало - поздравления за "aurumoon" - готина тема, ако може да я попълним с малко "пресни" изживявания ще е супер! :)
Където свършват думите,... започва ТАНЦА !

Неактивен aurumoon

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 35
Преди около месец-два. Нашата инструктурка Яна, която е 1.65 на 40кг и е доста младичка, след като изиграхме някое от хората много добре и ни казва: "Браво Деца", а повече от половината са по-големи от нея с по 3,4,5+ години  :D :D :D :D

Неактивен mi604eto

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 32
Хи хи, аз веднъж успях, чрез настъпване, да събуя маратонката на момичето пред мен...  :P

Неактивен Инка

• Абсолютен маниак
  • Публикации: 644
Хаха, аз пък скоро така вглъбено си играех, не помня вече какво, че се шибнах зверски в главата с кърпата докато я въртях  :D ;D Пък нали знаете нашите какви са с възели... Стана страшно  ;D
"И танците на българите бяха като тях самите, като планините им, като вятъра, който свежда вековните им гори: шеметни, необуздани..."
"Дъщерята на Калояна", Фани Попова-Мутафова