Автор Тема: Любимото ми хоро  (Прочетена 70456 пъти)

kokaracho

• Гост
Re: Любимото ми хоро
« Отговор #15 -: 15 септември , 2009, 01:26:51 pm »
много труден избор - кое от всичките да избереш??? Джангурица, граовско, селско шопско, щеркольово ...
По-лесно е да кажеш, кое не харесваш : НЯМА ТАКОВА  ;)

Неактивен alabasheva

• Пристрастен
  • Публикации: 295
« Отговор #16 -: 15 септември , 2009, 05:03:08 pm »
kokaracho,много добре го каза  ;) ;) ;)Щом сме се събрали в тоя хубав клуб и танцуваме български  хора,то всички са ни на сърце

Велин Недялков

• Гост
« Отговор #17 -: 15 септември , 2009, 11:56:49 pm »
Че всички ги танцуваме с желание то в това съмнение няма. Обаче каквото и да си говорим всеки си има хорА, които са му легнали на сърцето  ;D

didka.z

• Гост
« Отговор #18 -: 02 октомври , 2009, 10:12:14 am »
Както Миленка предрече - бройте и Чичовото за любимото ми хоро ;)

chancho82

• Гост
« Отговор #19 -: 13 октомври , 2009, 11:47:01 pm »
Тропанка или Ръка на 4,5 такта също ми е любимо :)

Неактивен Боряна

• Пристрастен
  • Публикации: 456
    • Facebook Profile
« Отговор #20 -: 20 октомври , 2009, 07:27:55 pm »
кратко и яясно: Шопски и Македонски  ;D
Като свирят ръченица, ще играеш ръченица!!!

Велин Недялков

• Гост
« Отговор #21 -: 22 октомври , 2009, 08:03:50 pm »
Цеко, напълно те подкрепям. Новата рЪка на 4,5 и на мен ми стана любима (след пиринските и шопските де  ;D). Нямам търпение да научим и вашия русенски вариант ;D

svephoto

• Гост
« Отговор #22 -: 23 октомври , 2009, 11:55:44 pm »
Така си е, 4 и 1/2-тактовата рЪка е много интересна - както за гледане, така и за изпълнение. Особено като се прави и с ръце, а ние вече и тях научихме. ;D На мен също много ми харесва, а пък и вие в София сигурно съвсем скоро също ще го знаете това ми ти хорце, Велински. :) Иначе сякаш най-много ми лягат на сърцето шопските, с пъргавите стъпки... 8) То туй четворно като ми е влязло в ума... гледам го на клипчето от Албена, ама засега крайният резултат е четворни очи на квадрат. :D
« Последна редакция: 23 октомври , 2009, 11:58:51 pm от svephoto »

Неактивен alabasheva

• Пристрастен
  • Публикации: 295
« Отговор #23 -: 24 октомври , 2009, 01:43:42 am »
Хахахахаха,Све,четворните очи на квадрат са нещо, което не е за изпускане.Ще ни накараш да дойдем пак в РусИ и да ги видим.П.П.И аз се надявам скоро да го стопля туй хорце,ама дали ще ни го преподадат скоро не знам...Иначе си е много готино ;)
« Последна редакция: 25 октомври , 2009, 03:46:52 am от alabasheva »

Неактивен Надежда

• Пристрастен
  • Публикации: 301
    • Facebook Profile
« Отговор #24 -: 24 октомври , 2009, 12:32:32 pm »
Да, Четворното си е много хубаво хорце, още ми е сред любимите, въпреки че го учихме преди доста време :)
bg-mamma.com" border="0

Неактивен Боряна

• Пристрастен
  • Публикации: 456
    • Facebook Profile
« Отговор #25 -: 24 октомври , 2009, 08:23:12 pm »
Све, понеже ми е сред най-най-най-най-любимите четворното (да не кажа, най-любимото), в Пазарджик ще ти покажа някоя друга стъпка, щом си му фен и ти ;)
Като свирят ръченица, ще играеш ръченица!!!

svephoto

• Гост
« Отговор #26 -: 26 октомври , 2009, 12:28:32 am »
Еее, супер, супер, Борянка, много ще се радвам, това вече е приказка, много мерси, направо нямам търпение!! ;D Наистина е страхотно туй хорце! ;) А!!! :o Руми?! Ти не го ли знаеш?! ??? Гледай ти, гледай ти... хммм. Ми... възможно е, както казваш, зависи какво са ви преподали. ;D Иначе четворните очи на втора степен даже и аз не съм ги виждал, щото почти нищо не виждаш като станат такива, пък и не съм се сещал да се погледна в огледалото... :D А вие там само заплашвате "Ще дойдем пак до РусИ, ще дойдем пак до РусИ..." Е айде изпълнете най-накрая поне 1 заплаха де! ;) :P
Ей, да не забравя да ви кажа, имате много поздрави от Цеко!! ;) Чух се с него тая вечер, той си е на Плевен и ще се връща някъде към вторник. Пита какво става във форума, ама аз му казах че не съм влизал вчера от следобяд и днес цял ден, та ей ма на чак сига... :-[ :)
« Последна редакция: 26 октомври , 2009, 12:48:04 am от svephoto »

AniMD

• Гост
« Отговор #27 -: 27 октомври , 2009, 01:00:41 pm »
Ще ви разкажа нещо, което може да приемете за доста странно, но е много показателно за това, колко цени българина наследството от дедите си. Преди няколко дни празнувахме рожденния ден на приятел от клуба ни.След достатъчно количество храна и течности :) започнаха философските разговори...та стигнахме до "прозрението" ;) че сме само за малко на този свят.Една приятелка заяви че на нейното погребение не иска тъжна  музика и като се замисли добави - "Искам всички вие да изиграете едно Граовско!" И тогава се започна: аз искам Чичово; аз пък искам Старо банско; аз искам Кюстендилска ръченица ...и т.н. Всеки си пожела хоро за изпроводяк от този свят. Коментарите оставям на вас  ;D
« Последна редакция: 27 октомври , 2009, 01:05:37 pm от Ventceslav »

Неактивен Lili

• Често посещаващ
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #28 -: 28 октомври , 2009, 10:54:52 pm »
Наистина още ми е трудно да определя кое е любимото ми хорце... няма да е едно или две, но като гледах  репетициите на групата на напредналите в Русе как играят Чичовото-.... направо настръхнах, нямам думи, много завладяващо!!! и музиката ... много ми допадна. Та в близко бъдеще живот и  здраве, Венци ще бъде така добър да ни научи и на него и на още много любими хорца....
Зад мъглявото настояще се крие цветно бъдеще!

rache_bs

• Гост
« Отговор #29 -: 30 октомври , 2009, 03:55:29 pm »
Здравейте с моя малък опит, като начинаещ за сега най ми харесва Енино хоро :). Сигурна съм, че с всяка изминала репетиция ще си харесвам все ново и ново, а най много се радвам, че ще усъвършенствам Право тракийско, че голям срам корена ми е от Странджа,а аз не го умея :(
« Последна редакция: 30 октомври , 2009, 03:58:38 pm от didka.z »